dimecres, 20 de maig del 2015

V de Vendetta

La segona trobada literària es va celebrar el passat dijous 14 de maig amb motiu de la lectura V de Vendetta.  Ens vam reunir prop d’una trentena  de lectors a la Mediateca de l’Institut, entre alumnes de 1r d’ESO a 1r de Batxillerat, professors i la bibliotecària del Centre.
Aquesta vegada tocava una novel·la gràfica, a partir de la qual van sortir temes de debat com el poder i el poble oprimit, el feixisme i l’anarquisme com a models polítics i d’ordenació social, la importància del personatge històric de Guy Fawkes, màscara que V utilitza per a ocultar la seva identitat, la figura del líder, la manipulació de la premsa,  la supervivència de les idees en un món repressiu, la figura de Garcia Lorca assassinat per la seva ideologia, Farenheit 451, de Ray Bradbury o 1984, de George Orwell com a font d’inspiració d’Alan Moore, el poder econòmic o les grans multinacionals com Coca-cola i Nike, entre d’altres. Totes aquestes qüestions ens van fer gaudir d’una estona molt instructiva i alhora distesa que es va allargar més de dues hores. Els presents vam reconèixer que era una lectura enfocada als lectors més experts, però malgrat això, els més joves també hi van trobar els seus punts d’interès.

 L’acte va concloure amb un pica-pica de cortesia, però com que ens vam quedar amb ganes de més V de Vendetta, es va proposar la projecció de la pel·lícula per aquest dijous 21 a les 16:00h a la Mediateca. 
Us hi esperem!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada